WordPress Favicon instellen op je website

In deze handleiding laat ik je zien hoe je zo’n favicon kan instellen op je WordPress website. Het is heel eenvoudig en het werkt op iedere website.

Inhoudsopgave

Wat is een favicon?

Een favicon (uitgesproken als “fave-icoon”) is een kleine afbeelding die je website vertegenwoordigt.

Favicons zijn meestal te vinden in de adresbalk van je webbrowser naast de titel van je website. Ze kunnen ook worden gebruikt in lijsten met bladwijzers in webbrowsers zoals Chrome, Safari en Firefox. Sinds enkele jaren zijn favicons ook direct zichtbaar in Google zoekresultaten, daarom is het nog belangrijker om een favicon aan je website toe te voegen, aangezien er een grote kans is dat iemand dan op je website klikt.

Hoe maak je een favicon?

Om een favicon te maken die je in WordPress kunt gebruiken, kun je het beste een vierkante afbeelding maken met een minimaal formaat van 512×512 pixels. Zelf gebruik ik hier Photoshop voor, maar je kunt ook een ander programma gebruiken.

Gratis programma’s om een favicon te maken

Met de volgende websites kan je zelf een favicon maken. In willekeurige volgorde:

Favicon toevoegen aan je website

We gaan nu je favicon toevoegen aan je WordPress website. 

WordPress-inloggen

Stap 1: 
Zorg dat je bent ingelogd in de backoffice van je WordPress website. 

Stap 2:
Ga dan met je muis naar Weergave en dan de Customizer (*).

Stap 3:
Je komt nu in de Customizer van je website terecht. Klik dan op Site-identiteit en scroll daarna een klein beetje naar beenden.

Favicon instellen

Stap 5:
Onder het kopje Favicon kunnen we onze favicon uploaden. Klik je met je muis op Site icoon selecteren. Selecteer dan het bestand wat je zojuist hebt gemaakt, die op je computer staat. Upload het bestand. Druk als je het bestand met succes heb geüpload boven op de blauwe knop Publiceren.

* Wat is de Customizer?

De Customizer binnen WordPress is een applicatie waarmee je bijna alles binnen je website kan aanpassen. Het is als het ware de gereedschapskist van je website. Wil je de achtergrond van je website van kleur veranderen, of wil je de lettertype een tikkie groter maken dan kan dit allemaal hier. We zullen binnenkort een uitgebreide handleiding hiervoor schrijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp