Hoog tijd voor het instellen van HTTPS / SSL voor je website

SSL staat voor (Security Sockets Layer) en is een gegevensbestand dat op uw webserver wordt geïnstalleerd. Het versleutelt alle data die naar een site wordt verzonden m.b.v. een cryptografische sleutel en zorgt ervoor dat de datastroom tussen de pc van uw bezoekers en uw site niet meer te onderscheppen valt.

U kunt het certificaat herkennen door een hangslot, https en/of de bedrijfsnaam in de adresbalk. U kent het waarschijnlijk wel van sites zoals PayPal of de ING. Door dit ook op uw site te installeren kunt u uw site veiliger maken en gebruiksvriendelijker maken voor uw bezoekers.

Hier een kort overzicht wat een SSL-certificaat kan doen voor uw site:

  • Veilige datastroom – alle gegevens tussen de klant en uw site worden versleuteld. Zo wordt alle data veilig overgebracht en worden (kwaadwillige) datalekken voorkomen.
  • Betrouwbare uitstraling – met een SSL-certificaat straalt u betrouwbaarheid uit en zult u geen sales/inschrijvingen meer verliezen doordat klanten uw site niet vertrouwen.
  • Betere SEO resultaten – wist u dat Google sites met een SSL-certificaat een hogere plek geeft in de zoekresultaten? Dat komt omdat het certificaat een betere gebruikservaring geeft en dus relevanter is voor zoekopdrachten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp