Hoe voeg je een YouTube-video toe met de nieuwe WordPress editor (2019)

Als je een YouTube-video wilt toevoegen in een WordPress-bericht of pagina met de nieuwe WordPress-editor, dan ben je hier aan het juiste adres!

Op deze pagina laten we stap voor stap zijn hoe je een YouTube-video kan toevoegen. Je kan dit op 2 manieren heel makkelijk doen, laten we snel beginnen.

Inhoudsopgave

Methode 1: YouTube-video eenvoudig insluiten

De eenvoudigste manier om een ​​YouTube-video in te sluiten is met kopiëren en plakken van de url.

STAP 1: KOPIEER DE YOUTUBE VIDEO-URL
Als je een YouTube-video in je bericht of pagina wilt insluiten, moet je de URL van de video kennen.

Een manier om dit te vinden, is door op de knop ‘Delen’ te klikken die onder elke YouTube-video wordt weergegeven. Vervolgens wordt een vak geladen met de video-URL. Je kan ook de video-URL vanuit uw browser kopiëren.

youtube-video-embedden

STAP 2: PLAK DE YOUTUBE VIDEO-URL
Een van de beste dingen van de nieuwe WordPress-editor is dat deze het toevoegen van inhoud eenvoudiger maakt.

Wanneer u een nieuw bericht of een nieuwe pagina toevoegt in WordPress, ziet u een bericht ‘Start met schrijven of typ / om een ​​blok te kiezen’. (Als de pagina al inhoud bevat, wordt dit bericht onder aan pagina weergegeven.)

Je weet misschien al dat als je in dit veld begint te typen, WordPress automatisch een blok ‘Alinea’ maakt. Wat je misschien niet weet, is dat je op deze manier ook gemakkelijk een YouTube-video kunt insluiten.

Het enige dat u hoeft te doen om een ​​YouTube-video in te sluiten, is de URL van uw YouTube-video in het vak ‘Start hier met schrijven’ te plakken.

WordPress maakt automatisch een nieuw YouTube-inhoudsblok met behulp van de video-URL die je in het inhoudsgebied hebt geplakt.

Dit is de snelste manier om YouTube-video’s in te sluiten in een WordPress-bericht of -pagina, maar er zijn alternatieve methoden.

Methode 2: een YouTube-video insluiten met behulp van het YouTube-blok

YouTube-video’s kunnen ook worden ingevoegd in berichten en pagina’s met behulp van het YouTube-blok.

STAP 1: KOPIEER DE YOUTUBE VIDEO-URL
Kopieer de URL van uw YouTube-video, die u in uw browser kunt krijgen of met behulp van de knop ‘Delen’ die onder elke YouTube-video wordt weergegeven.

STAP 2. KLIK OP DE KNOP ‘(+) ADD BLOCK’
Klik in de WordPress-editor op het (+) symbool linksboven op de pagina. Hiermee worden alle beschikbare inhoudsblokken geladen.

STAP 3. SELECTEER HET YOUTUBEBLOK
Selecteer het YouTube-blok in het gedeelte ‘Insluitingen’ van blokken of zoek het door te zoeken naar ‘YouTube’ in het zoekvak boven aan de lijst met blokken.

STAP 4. Voer uw YOUTUBE VIDEO-URL in
Voer de URL van uw YouTube-video in en klik vervolgens op de knop ‘Insluiten’. Als je dit doet, wordt je YouTube-video ingesloten in je bericht of pagina.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp