Hoe kan je een auteur wijzigen van een artikel in WordPress?

Wil je de auteur/gebruiker wijzigen van een pagina of bericht binnen WordPress? In dit artikel laat ik je de beste methode zien. 

De reden waarom je een auteur wilt wijzigen, kan zijn er stopt iemand je bedrijf of je collega is getrouwd en heeft een andere naam aangenomen.

In 4 stappen een auteur van een pagina/artikel wijzigen

We beginnen deze les met het wijzigen van een gebruiker van één bericht.
 

Stap 1: Ga naar de loginpagina van je WordPress website en vul hier je gegevens in. Mocht je de gegevens niet meer beschikbaar hebben dan kan je op wachtwoord vergeten klikken. 

Let op: het is wel belangrijk om je e-mailadres te weten om je wachtwoord eventueel te kunnen achterhalen.

Stap 2: Nadat je bent ingelogd klik je links in het dashboard op Berichten en dan op Alle berichten.

Stap 3: Deze pagina komt je als het goed is bekend voor. Op deze pagina zie je alle berichten die online staan op je website.

Stap 4: Ga met je muis naar het artikel waar het over gaat en klik op met muis op bewerken. Zoals de video hieronder laat zien.

Stap 5: Het is standaard binnen WordPress niet direct mogelijk om van auteur te wisselen. Hiervoor moet je namelijk 1 ding activeren. 

Je bent als het goed is nu in het desbetreffende artikel waarvan je de auteur wilt wijzigen. Ga nu met je muis helemaal naar de bovenkant van de pagina en klik op het Scherminstellingen.

Er verschijnt een vlak met een aantal opties. Dit scherm is bedoelt om aan te geven wat je wel en niet wilt zien op deze berichten pagina.

Het enige wat je hier moet doen is vinkje bij auteur aanzetten., zoals de afbeelding hieronder laat zien.

Stap 6: We zijn nu klaar met de voorbereidingen en kunnen nu de auteur van dit artikel wijzigen.

Ga met je muis helemaal naar de onderkant van de pagina. Je ziet daar een nieuw kopje staan genaamd Auteur. Klik hier eenmaal op, je ziet dan de naam staan van de auteur die nu actief staat. Je kan hier de nieuwe auteur selecteren. Zodra je de nieuwe auteur hebt gekozen druk je op bijwerken en je hebt dan nu met succes dit artikel van auteur gewijzigd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp