Elementor werkt niet? 7 oplossingen om Elementor weer te laten werken

Inboud

Helaas komt het regelmatig voor dat Elementor niet helemaal goed wil laden. Belangrijk om te melden dat dit in veel gevallen voorkomt en vooral niet in paniek gaat raken. Het is veel gevallen een instelling.

In dit artikel ga ik je de 7 meest gebruikte oplossing laten zien.

Wij kunnen ook je ook helpen met het oplossen van dit Elementor probleem. Schakel dan onze Elementor support in.

Maak een backup

De vuist regel voor het werken aan een WordPress website is het maken van een backup. Zorg te alle tijden voor een backup. Je kan daarna namelijk altijd nog terugvallen mocht dit nodig zijn.

1. Werkt niet met andere plugins

Het meest voorkomende Elementor probleem is dat het niet werkt met een andere plug-in binnen je WordPress website. Deactiveer alle plug-in op je website behalve Elementor en Elementor Pro.

Controleer dan of Elementor goed wordt geladen. Als Elementor goed geladen wordt heb je waarschijnlijk te maken met een plug-in die niet goed overweg kan met Elementor. Om te bepalen welke plug-in niet goed overweg kan met Elementor begin je met het een voor een activeren van je plug-ins en bekijk je na het activeren per plug-in of Elementor nog werkt. Deze methode kost altijd wel even wat tijd, maar het is een super effectief middel.

2.Check PHP versie & PHP Memory Limit

Als de webhostingserver een verouderde versie van PHP draait of een beperkt PHP-geheugen heeft, kan dit ook leiden tot een “Elementor not Loading” -fout. Elementor raadt aan om PHP 7.0 of hoger te gebruiken voor de beste prestaties met een geheugenlimiet van 128M of hoger. Als je site Elementor-add-ons en plug-ins van derden gebruikt, is het raadzaam om een hogere geheugenlimiet te hanteren.

3. Check het .htaccess bestand

Als je website op een Apache-server draait (de meest gebruikte hostingbedrijven gebruiken dit systeem), gebruikt je website een bestand genaamd .htaccess.

Onjuiste instellingen in het .htaccess-bestand kunnen de functionaliteiten ook verstoren. Voordat je wijzigen maakt aan het htaccess bestand, adviseren wij om een backup hiervan te maken.

Voeg de volgende code aan je .htaccess bestand om Elementor goed te laten werken:

<IfModule mod_substitute.c>
SubstituteMaxLineLength 30m
</IfModule> LimitRequestBody 9999999

** Met een .htaccess kun je onder andere IP-adressen blokkeren, redirecten (basic redirects), foutmeldingen aanpassen, de rewrite engine aanzetten (handig als je gebruik maakt van rewrite rules) en bepaalde mappen beveiligen.

4. Pas de Editor loader aan

Elementor biedt een optie om de laadmethode van de front-end editor te wijzigen. Technisch hebben we niet heel veel uitleg hierover wat het precies doet. Ik zou het gewoon proberen. Gebruik de optie switch front-end editor loader-methode. Je vindt het in de instellingen van Elementor in je WordPress Dashboard (zie onderstaande schermafbeelding). Schakel deze optie in en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

 

 

 

5. Alle plug-ins updaten

Soms is de oplossing makkelijker dan je denkt. Elementor update continue haar software. Het kan dus voorkomen dat de nieuwste versie van Elementor (ten tijden van het schrijven van deze blog is de laatste versie van Elementor 3.1) niet meer werkt met de plug-in die je hebt geïnstalleerd. Wij adviseren altijd te wachten met het installeren van de nieuwste versie van Elementor zodra je zeker weet dat het werkt. Hoe kom je erachter dat het werkt? Wij zijn actief in de Elementor gemeenschap, dus je kan ons ook een berichtje sturen via onze contactpagina om erachter komen of de nieuwste versie van Elementor werkt met een bepaalde plug-in.

6. Teruggaan naar oude versie van Elementor of Elementor Pro

Het kan in sommige gevallen handig zijn om terug te gaan naar een oudere versie van Elementor. Er zijn bepaalde hostingbedrijven die automatisch je plug-in updaten. Wij raden dit altijd heel erg af. Gelukkig is dit binnen Elementor een fluitje van een cent. 
In ga backoffice ga je naar Elementor -> Extra > Versiecontrole hier kan je klikken op versie terugdraaien, je kan kiezen voor Elementor en Elementor Pro. Ik zou indien je gaat terugzetten altijd beide versies (Elementor en Elementor Pro) terugzetten. Zie afbeelding hieronder.

7. Gebruik een andere browser en geen Internet Explorer

Elementor werkt het beste met Chrome, Safari en Firefox. Sinds Elementor 3.0 uit is, heeft het bedrijf achter Elementor de support stop gezet met Internet Explorer. Wij adviseren daarom ook onze klanten om geen gberuik meer te gebruiken van Internet Explorer. Ook horen wij verhalen dat Edge niet optimaal werkt met Elementor. Wij gebruiken zelf binnen Creative Team zoveel mogelijk Google Chrome.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp