3 argumenten waarom bloggen nog ontzettend goed is om te doen

Gastblog door Daniel Kuipers van Online Marketing Agency.

Blogs in 2018? Echt wel.

Bloggen is nog steeds een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en het bloggen an sich heeft veel voordelen. Ik ga je nu 3 argumenten geven waarom bloggen ontzettend goed is om te doen

Argument 1: Door te bloggen leer je meer over het onderwerp

Wanneer je een blog gaat schrijven kom je er niet omheen om informatie op te zoeken over het onderwerp. Jouw kennis kan namelijk verouderd zijn.

Omdat je over het onderwerp gaat lezen, zorg je ervoor dat jij meer over het onderwerp te weten komt. En hierdoor kan je betere blogs schrijven en beter je kennis delen.

Argument 2: Je skills worden verbetert door het bloggen

Door te bloggen, wordt je beter in bloggen. Dat klinkt logisch, maar dat is het ook. Er zijn echter nog meer skills waar je beter in wordt door te bloggen.

Namelijk:

  •  Je wordt beter in vertellen (storytelling);
  • Je leert er beter van schrijven;
  • Je verbetert je communicatie vaardigheden.

Deze skills zijn ontzettend handig online, maar ook offline!

Argument 3: Je website wordt beter vindbaar

Zoekmachine optimalisatie draait om het vindbaar zijn op relevante termen. En door te bloggen kan je vindbaar worden op die relevante termen.

Kies daarom altijd een zoekwoord uit voordat je het blog gaat schrijven. Voorbeeld: stel je verkoopt mountainbikes en jij hebt een blog geschreven over “De 5 voordelen van een mountainbike”. Op het moment dat iemand geïnteresseerd is in een mountainbike kan hij/zij googlen op: ‘voordelen van een mountainbike’. Die persoon kan op jou website belanden en een aankoop doen op jouw website.

Maar daarnaast heeft bloggen nog een aantal voordelen:

  • Je website blijft actueel door de blogs;
  • Je biedt waarde en helpt mensen;
  • Je website krijgt meer autoriteit;
  • Door de blogs heb je genoeg content voor de andere kanalen zoals Facebook en LinkedIn.

Ik hoop dat je ervan overtuigd bent dat bloggen écht goed is om te doen en dat het je leads en omzet oplevert. Wil je ondersteuning bij het bloggen? Neem dan contact met ons op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp