Wat is Cache?

Cache of caching is een term die je ongetwijfeld voorbij gaat horen komen als je bezig bent met het bouwen van je eigen website.
In je browser worden bestanden opgeslagen en herladen zodra je een bekende webpagina (opnieuw) bezoekt, zodat deze bestanden sneller worden geladen en de website niet lang hoeft te laden voordat je de content kan zien. Dit noemen we je “cache” of “browser cache”.

Veel websites en webwinkels die ontwikkeld zijn met WordPress maken gebruik van een cache plugin om de snelheid van hun website te verbeteren en aanzienlijk te versnellen.

Het gebruik van deze plugins zorgt vaak voor positieve resultaten voor je website maar heeft het bijkomende effect dat het vaak ook voor (kleine) problemen kan zorgen omtrent de ontwikkeling van je website. Deze problemen uiten zich vaak in het niet kunnen zien van recente aanpassingen aan je eigen website, pagebuilders (zoals Elementor) die niet goed laden, of (design) fouten die niet lijken te kloppen op je website of delen van je website die kapot lijken te zijn.

Dit soort problemen zijn vrijwel altijd weer te herstellen door de browser cache (van je browser) te verwijderen

of om de instellingen van je cache plugin (tijdelijk) te veranderen of aan te passen of door de cache op te schonen.

Bekijk ook…

Hulp nodig van een expert?

Kom je er zelf niet helemaal uit? Wij helpen je graag.