Scoren met Social Media

Als het gaat om digitale marketing, dan is het belangrijk dat je jezelf kan profileren tussen alle andere concurrenten. Want met de komst van het internet zijn heel veel bedrijven begonnen met webwinkels en websites die services aanbieden. Gelukkig zijn er plekken waar je op een perfecte manier jouw potentiële klanten kan benaderen, en dat is via de Social Media. Maar alleen actief zijn op Facebook, Twitter en Instagram is niet genoeg. Je moet hier niet alleen regulier posts op maken, de posts moeten ook nog eens aantrekkelijk zijn.

Een aantrekkelijke post bestaat uit een paar aspecten. De belangrijksten zijn dat hij direct op moet vallen als het op iemands timeline komt te staan, en dat het aan moet zetten tot verkoop. Dit kan zowel op directe als indirecte wijze.

Uit meervoudig onderzoek is gebleken dat posts van bedrijven met plaatjes en video’s het 60-80% beter deden dan normale tekst posts. Maar ja, hoe krijg je een goede Social Media video?

Juist hier kunnen wij van Creative Team jou mee helpen. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van een aantrekkelijke Social Media video, zoals bijvoorbeeld een Facebook video.

Waarom werkt een Social Media video zo goed?

Bedrijven die begonnen zijn met het plaatsen van een Social Media video, zagen hun user engagement en brand loyalty enorm stijgen. De kracht van een goede Social Media Video moet dan ook niet onderschat worden.

De kracht van een goede Facebook video of andere Social Media video zit hem in het format. Om dit te begrijpen moet je eerst kijken naar de manier waarop jouw doelgroep Social Media gebruikt.

Als je een platform hebt waar je specifiek op wilt focussen vanwege jouw doelgroep, dan kunnen we hier de video op aanpassen. Denk hierbij aan content, lengte en stijl.

Het merendeel van de mensen die Social Media gebruiken, doen dit op een vluchtige manier. Hierdoor krijgen ze de video vaak niet heel lang te zien wanneer ze erlangs scrollen. Een goede Facebook video of Social Media video moet dan ook pakkend zijn binnen de eerste 5 seconden. Wanneer dit het geval is zullen ze even stoppen bij de video, en hem in zijn geheel afkijken.

Dankzij een goede Social Media video heb je niet alleen de aandacht getrokken van een potentiële klant, ook hebben ze actief de keuze gemaakt om jouw content te bekijken. Jouw merk zal dus lang blijven hangen.

Een Social Media video op maat

Ben jij nu ook enthousiast om een Social Media video te publiceren op jouw kanalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij kunnen betekenen voor jouw Social Media video. Wij zetten ons altijd in om het meeste uit een Facebook video, Instagram video of Twitter video te halen.

Voorbeelden

Case 1 | Creative Team
Webdesign in Aalsmeer
4 slides

Case 2 | Kookschorten.com
Moederdag 
3 slides