Klanten geven ons gemiddeld een 9,7
4.7/5

Klantportaal: tijdbesparend, kostenefficiënt & meer productiviteit

Het beantwoorden van ontelbare telefoontjes en e-mails over dienst gerelateerde zaken, zoals bestellingen en transacties slokt veel van je kostbare tijd op. Tijd die je beter kunt besteden. En juist om die tijd te besparen en productiever te werken kiezen veel bedrijven ervoor om een klantenportaal te laten maken.

Met een klantenportaal op je website kunnen je klanten die informatie namelijk zelf opzoeken. Daar hoeven ze je niet meer voor te bellen of te mailen. Wel zo prettig. Bij Creative Team ontwikkelen we graag zo’n portaal voor je. Eentje die perfect aansluit bij jouw onderneming en welke gekoppeld is aan jouw eigen systemen. Tegen scherpe prijzen!

Wat is een klantenportaal?

Een klantenportaal is in feite niets meer dan een veilige digitale omgeving waarin gepersonaliseerde communicatie plaatsvindt. Met andere woorden, een plek waar gebruikers (lees: klanten) in kunnen loggen om zo persoonlijke informatie te vinden of om bestanden als facturen en offertes te downloaden. Bijv. voorkeur wordt alle informatie automatisch gevuld dankzij de goede koppelmogelijkheden met andere systemen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van een klantenportaal zijn nagenoeg eindeloos. We ontwikkelen onze portalen met precies die functies die jij en jouw klanten waarderen. Je kunt daarbij denken aan een omgeving voor klanten van een webshop die de voortgang van hun bestelling willen volgen, voor scholieren die hun cijfers checken of voor een boekhouder die zijn klanten inkijk in hun financiële administratie wilt geven.

Wie maken er gebruik van?

Vanwege alle mogelijkheden zijn er tal van (bekende) bedrijven die een eigen klantenportaal hebben laten ontwikkelen. Naast de net genoemde webshops, scholen en administratiekantoren kun je daarbij ook denken aan grote bedrijven als autofabrikant Nissan, software ontwikkelaar AFAS en natuurlijk de overheid met misschien wel het bekendste portaal: DigiD.

Voordelen van een klantenportaal

Het is niet voor niets dat ontzettend veel bedrijven kiezen voor een eigen klantportaal. Het biedt namelijk veel voordelen:

Veilig

Onze klantportalen zijn online kluizen, waarvoor alleen u en de klant een sleutel hebben. Het maakt gebruik van een ecrypted database en de modernste ontwikkelnormen binnen C#. Deze Cloud oplossing wordt continue gemonitord op veiligheid en beschikbaarheid. Kortom: een veilige plek voor alle gevoelige en niet gevoelige informatie.

Tijdbesparend

Één van de grootste voordelen van het klantportaal is het besparen van tijd. Je hoeft immers veel minder vragen via e-mail of telefoon te beantwoorden omdat die informatie simpelweg te vinden is in de digitale omgeving. Alle communicatie altijd up-to-date en op één plek. Hoef je niet meer naar om te kijken.

Altijd & overal beschikbaar

Inloggen op het klantenportaal is mogelijk zolang je beschikt over een internetverbinding. Omdat de gegevens opgeslagen zijn in de cloud, kunnen je klanten er altijd en overal bij. Bovendien zijn onze systemen ook nog responsive, zodat ze ook makkelijk via hun telefoon toegang hebben!

Meer klantloyaliteit

Met een portaal voor klanten of cliënten verhoog je je kwaliteit, service en zorg je voor meer klantenbinding en loyaliteit. Gebruikers raken immers betrokken bij je bedrijf en haar digitale omgeving. De ideale plek voor een stukje extra branding of voor wat extra cross- en upsell mogelijkheden!

Koppelingen & automatisering

Klantenportalen zijn te koppelen aan externe systemen aan databases als ERP-systemen, CRM software, voorraadbeheer en boekhoudprogramma’s. Dat maakt het mogelijk veel processen te automatiseren en te beheren vanuit één plek. Effectief én efficiënt. Beter wordt het niet.

Blijere klanten

Tenslotte misschien wel het belangrijkste voordeel: blije klanten. Een eigen portaal zorgt namelijk voor een snellere en betere communicatie. De juiste informatie op precies het goede moment. Dat is waar je klanten blij van worden. Met een klantenportaal pluk je daar de vruchten van.

Onze klanten aan het woord:

Case

Boetech Meps

Voor Volta Energy hebben wij de totale website en webshop gebouwd. De website heeft ook een unieke custom made energie calculator. 

Het is ook mogelijk om de producten d.m.v. een bestelmethode gekoppeld aan Google Maps te bestellen. Iedere maand voorzien wij de website van nieuwe content en updates om binnen Google op te vallen en met succes. De website draait als een trein.