Zoekmachine Optimalisatie

Op plek 1, 2 of 3 in Google door gebruik te maken van Zoekmachine Optimalisatie ook wel SEO genaamd.

Reclame is onmisbaar voor ieder bedrijf. Dit geldt natuurlijk ook voor websites en webwinkels. Maar hoe doe je dat, er voor zorgen dat meer potentiële klanten naar jouw website toe komen? Immers, reclame maken via de krant of in de supermarkt is niet ideaal voor een modern medium als een website. Daarnaast wil je een zo groot mogelijk publiek aanspreken, dit is immers waar het internet voor gemaakt is. Gelukkig is er een middel waar iedereen toegang tot heeft waardoor jij gemakkelijk gevonden kan worden. Wij hebben het dan natuurlijk over Google. 

Zoekmachine Optimalisatie

Als jij hoger in Google wilt komen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De overkoepelende term waar het hier om gaat heet SEO, wat voor Search Engine Optimization staat. Een SEO website is een website die optimaal is ingericht qua teksten en structuur, zodat hij heel hoog in Google komt te staan. Hieronder een aantal tips waar jij op kan letten en waar wij rekening mee houden tijdens ons webdesign.

Een SEO website heeft een leesbare site voor mens en computer

Een goede SEO website die hoger in Google kan komen te staan heeft een juiste structuur. Dit is vooral iets wat een webdesigner kan aanpassen en wat minder makkelijk zelf te gebruiken is, maar het is van essentieel belang voor je uiteindelijke rankings.

Net als mensen zoeken zoekmachines zoals Google naar websites die goed leesbaar zijn. Hierbij let Google op hoe gemakkelijk de website navigeerbaar is door de sitemap te controleren. Daarnaast kijkt het naar de structuur van de teksten die op iedere pagina van de website staat. Is de gehele tekst één lang verhaal, dan zal dit minder prettig lezen dan duidelijke paragrafen en kopjes. Zodoende herkent Google dus welke websites interessant zijn voor lezers en welke niet. Een goed SEO website maakt hier optimaal gebruik van.

Hoger in Google komen te staan met keywords

Wil jij met jouw SEO website hoger in Google komen te staan? Dan moeten jouw teksten keywords bevatten. Keywords zijn woorden die ook in Google worden ingevoerd. Als voorbeeld nemen we een schoenenwinkel. Als jij als webwinkel voor schoenen een pagina hebt met vaak de woorden ‘leren schoenen kopen’ dan zal iemand die op ‘leren schoenen kopen’ jouw website sneller op Google vinden. Let hierbij wel op: een goede SEO website maakt gebruik van keywords, maar dan wel in mate. Wanneer je er te veel gebruikt zal Google jouw website intern als spam markeren en zal je juist lager op de lijst komen te staan.
Hoger in Google komen te staan heeft naast deze twee aspecten nog heel veel andere nuances. Backlinks, semantics en user retention zijn allen erg belangrijk. Daarom raden we je aan om jouw website door ons te laten maken, op die manier zorgen we er voor dat het maximale uit jouw SEO website gehaald wordt.

Wil jij van je website of webshop een succes maken?

Wil jij ook meer bezoekers en ervoor zorgen dat eventuele klanten meer offerte aanvragen via je website of verkopen door middel van je webshop gaan plaatsvinden? Doe nu de gratis website scan of neem contact op één met onze specialisten.

Ontvang een offerte voor Zoekmachine Optimalisatie

Wil jij weten wat SEO voor je website kan betekenen? Neem dan contact op met Creative Team.
Onze experts nemen z.s.m. contact met je op.