5 beste WordPress pagebuilders zonder enige bouwkennis te gebruiken

Vroeger was het hebben van een website iets voor technici. Alleen met het hebben van een goede beheersing van html en CSS kon je een acceptabele website bouwen. Wilde je een website, dan was je afhankelijk van je “handige neefje” of dure webdevelopers. Ook voor wijzigingen moest je wachten tot zij tijd hadden.

Gelukkig kon je met WordPress kiezen voor één van de vele duizenden templates. Het gevolg was dat alle websites een beetje op elkaar gingen lijken. Een unieke (branded) uitstraling van je website was onmogelijk. Hooguit kon je het logo zelf aanpassen. In plaats van een website die zich aanpast aan wat jij nodig hebt, moest jij je –zelfs met WordPress- aanpassen aan wat er voorhanden was.

De grote klapper kwam met de ontwikkeling van WordPress pagebuilders. WordPress pagebuilders maken het ontwerp-proces visueel en intuïtief. Dat is niet alleen een stuk sneller (en dus goedkoper), maar ook toegankelijk voor mensen die heel veel mooie ideeën hebben alleen geen enkele ervaring hebben met programmeren. Met drag-and-drop elementen zie je meteen hoe je pagina er voor je bezoekers uit gaat zien. Bevalt het niet, dan verschuif je de dingen gewoon een beetje.

Inhoudsopgave

Welke WordPress pagebuilder is de beste?

Als je eenmaal ontdekt hebt dat een WordPress pagebuilder je veel voordelen op kan leveren is de logische vervolgvraag: welke builder is het beste? Het aanbod aan pagebuilders voor WordPress is enorm, dus het is makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien.

Sommige WordPress pagebuilders zijn niet aan te raden, omdat ze je pagina enorm vertragen. Dat komt doordat ze allerlei CSS en Javascript moeten laden om de pagina’s te laten zien. Als het laden van je pagina te lang duurt, haken je bezoekers af. Bovendien scoren pagina’s met een lange laadtijd in de zoekresultaten van Google een stuk slechter.

De vraag welke pagebuilder voor jou de beste is, hangt af van je eisen. Wil je een gratis pagebuilder? Of heb je geld over voor een pagebuilder met meer opties? Gaat het je om snelheid en eenvoud, of juist om enorm uitgebreide features?

Gratis WordPress pagebuilders

Met de volgende gratis WordPress pagebuilders kun je al een heel mooie site bouwen:

Betaalde WordPress pagebuilders met excellente prijs/kwaliteitverhouding

Gratis WordPress pagebuilders kunnen veel, maar niet alles. Wil je meer, dan kom je terecht bij de betaalde aanbieders. De volgende builders leveren voor een redelijk bedrag een hoop veelgebruikte features:

WordPress pagebuilders voor wanneer je het snel en simpel wilt houden:

Wanneer je geen bijzondere wensen hebt, maar gewoon een snelle website wilt hebben die je bezoeker snel en makkelijk naar de juiste plek brengt, raden we je de volgende builders aan:

Geavanceerde WordPress pagebuilders

Voor een echt unieke website haal je alles uit de kast. Dan heb je een krachtigere builder nodig. We raden de volgende aan:

Top 5 beste WordPress pagebuilders

Makkelijk was het niet, maar hieronder kan je mijn top 5 beste WordPress pagebuilders vinden. Heb je vragen of opmerkingen, dan kan je contact opnemen via de contact pagina.

  • Elementor (door ons uitgekozen tot de beste WordPress builder)
  • Divi (veelzijdig en makkelijk in gebruikt)
  • Brizy (nieuwe speler op de markt, maar de verwachtingen meer dan waar)
  • Beaver Builder (veel keuzes en makkelijke leercurve)
  • Visual Composer (heel veel thema’s, een van de oudste builders)

Nummer 1: Elementor gratis en betaald

elementor

Onze absolute nummer 1 op het gebied van WordPress pagebuilders is Elementor. Wij gebruiken zelf voor bijna alle websites die wij voor klanten ontwikkelen zowel de gratis als de betaalde versie van Elementor.

Er zijn zoals gemeld twee versies, een gratis versie en een betaalde pro versie. De betaalde pro versie kost voor 1 website $49. Indien je meerdere websites hebt zijn er verschillende pakketten beschikbaar.

Wat maakt Elementor zo goed en waarom wil je deze WordPress pagebuilder proberen? We leggen het je hieronder uit:

  • Er is een gratis versie beschikbaar waarmee je een volwaardige website kan maken.
  • Zeer veel kant en klare template websites beschikbaar en direct te gebruiken voor je website en webshop. 
  • Ultieme gebruikservaring. Elementor is er altijd heel erg mee bezig om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Binnen enkele sessies ben jij een pro in het bouwen van websites. Er zijn op YouTube ook honderden Nederlandstalige en duizenden engelstalige uitleg-video’s beschikbaar mocht je er niet uitkomen.
  • Visuele pagebuilder, je ziet gelijk wat je online maakt. Dit maakt het bijna onmogelijk om fouten te maken. Je kan ook heel makkelijk een mobiele versie van je pagina maken.
  • Elementor werkt samen met alle vertaalplugins die je je kan voorstellen, dus je kan heel makkelijk de website vertalen naar andere talen.
  • De support afdeling van Elementor kan je bereiken via hun website, facebook en twitter. Je kan natuurlijk ook ons een berichtje sturen, grote kans dat wij je kunnen helpen.

Begin vandaag nog met Elementor!

Nummer 2: Divi (betaald)

divi builder


Met meer dan 2 miljoen websites die zijn gebouwd met Divi kunnen we Divi een zeer grote speler noemen. Divi is een all-in-pakket Je krijgt dus niet alleen een bouwer inclusief 46 modules, maar ook een compleet thema. Divi staat na Elementor op nummer 2. Eigenlijk heb je naast Divi helemaal niks meer nodig om een grandioze website te maken. Groot voordeel is ook dat de bouwer en templates geïntegreerd zijn met elkaar. Dat maakt het ook qua support heel makkelijk schakelen.

Enkele modules die je kan gebruiken in Divi zijn:

  1. Tekstblok
  2. Afbeelding
  3. Knop
  4. Contactformulier
  5. Video 
  6. Google Maps
  7. Slider
  8. Portfolio
  9. Blog
  10. Verdeler
  11. Galerij
  12. Reacties
  13. Opt-in voor email (koppeling met Mailchimp)
  14. Testimonials

Hier wat feitjes over Divi:

  1. 2,198,173 websites zijn er vandaag de dag gebouwd met Divi.
  2. Divi is gestart in 2013.
  3. Je kan oneindig veel websites bouwen met Divi en het goede nieuws is dat je maar 1 licentie nodig hebt.
  4. Divi komt met 46 gratis modules om je website helemaal naar eigen wens te bouwen.
  5. Je kan Divi 30 dagen uitproberen. Dit wil zeggen dat je binnen 30 dagen je geld terugkrijgt als je niet tevreden bent.

Wat maakt Divi zo goed en waarom wil je deze WordPress pagebuilder proberen? We leggen het je hieronder uit:

  • Er zijn 46 modules waarmee je alles kan bouwen wat je wilt. 
  • Er is een vernieuwde editor sinds 2019. Ook 100% werkzaam sinds enkele weken met WooCommerce.
  • Er zijn veel uitlegvideo’s op YouTube, wel grotendeels engelstalige video’s. Check o.a. Darrel Wilson en Ferdy Korpershoek. 
  • Je kan voor je website en/ of webshop kiezen uit meer dan 100 sjablonen.
  • Iedere maand komen er ook nieuwe sjablonen bij.
  • Divi heeft een support afdeling die 24 uur per dag bereikbaar is. Ze reageren normaal gesproken binnen 1 uur. 
  • Meer dan 32,000 mensen zijn lid van de Divi Theme User Facebook groep. Grote kans dat je je vraag hier wel terug kan vinden.

Begin vandaag nog met Divi!

Nummer 3: Brizy (gratis & betaald)

Brizy Elementor

Enigszins een nieuwe speler op de markt van WordPress builders is Brizy. Toch heeft Themefusion het bedrijf achter Brizy binnen 1 jaar een mooie plek weten te bemachtigen in onze lijst. Het is dan ook niet zo gek dat Brizy binnen 1 jaar al 50.000 actieve installaties heeft. 

Brizy is beschikbaar  in twee versies een gratis versie en een betaalde versie die kost $49. per jaar. Het is altijd prettig om te starten met de gratis versie, zodra je overtuigd bent van het gemak van Brizy kan je overwegen om de betaalde versie te kopen.

Enkele modules die je kan gebruiken in Brizy zijn:

  1. Visuele builder, zeer makkelijke leercurve
  2. Je kan een slider maken van ieder block. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar zodra je er mee werkt is het heel makkelijk
  3. Indrukwekkende templates. De designs die je erbij krijgt om te gebruiken voor je eigen website en webshop zijn indrukwekkend mooi.
  4. Makkelijke copy/paste over de hele website.
  5. Tijdens het bouwen is er een autosave, je hoeft dus nooit op opslaan te drukken.
  6. Brizy is ook zeer goed te gebruiken voor het ontwikkelen van landingspagina’s. Brizy heeft hiervoor zelfs een aparte applicatie voor gemaakt. Meer informatie kan je op de website terugvinden.

Oordeel:
Ik heb de afgelopen periode enkele websites gemaakt met Brizy en ik moet zeggen het werkt super makkelijk. Je werkt met Brizy met blokken, in zo’n blok kan je elementen (modules) slepen, zoals een tekstblok, afbeelding, google maps etc. Er zijn momenteel rond de 25 gratis modules die je kan gebruiken. In de betaalde versie van Brizy kan je er nog eens 35 extra gebruiken. 

Waarom zou je de Pro versie kopen van Brizy?

  • Meer dan 250 high quality designs
  • 50+ modules
  • A/B testen module
  • Role manager
  • Popup bouwer
  • White label mogelijkheden
  • 25+ integratiemogelijkheden zoals Mailchimp

Begin vandaag nog met Brizy!

Nummer 4: Beaver Builder (betaald)

Beaver Builder WordPress

Of je nu een WordPress-beginner of een ervaren professional bent, je zal dol zijn op de krachtige mogelijkheden en intuïtiviteit van de Beaver Builder-bouwer voor WordPress. Vandaag de dag zijn al meer dan 175.000 websites gebouwd met de Beaver Builder.

Je hoeft geen enkele code te schrijven of te worstelen met verwarrende shortcodes om een professionele website te bouwen. Met slepen en neerzetten kan je verbluffende pagina’s bouwen in minuten. 

Enkele modules die je kan gebruiken met de Beaver Builder zijn:

  1. Teksteditor – Voegt een visuele teksteditor toe vergelijkbaar met de WordPress-posteditor
  2. Video – voegt video’s toe uit mediabibliotheek, YouTube, Vimeo, etc.
  3. Accordeon – Voegt een interactief accordeonmenu toe. Ideaal voor veelgestelde vragen of vraag- en antwoordpagina’s
  4. Knop– Voeg mooie knoppen met links toe
  5. Oproep tot actie – Voegt een gerichte oproep toe aan acties
  6. Callout– Gelijk aan call-to-action met verschillende lay-out
  7. Contactformulier– Voeg snel een contactformulier toe.
  8. Inhoudschuifregelaar – voegt prachtige schuifregelaars toe met afbeeldingen en tekst
  9. Tabbladen – Inhoud toevoegen op tabbladen
  10. Getallenteller– voegt prachtige geanimeerde cirkels, getallen en balkentellers toe
  11. Aangepaste HTML – voegt aangepaste HTML- en WordPress-plug-incodes toe
  12. Lettertypepictogrammen – Gebruik FontAwesome, Foundation en Dashicons
  13. Kaart– voegt Google Maps toe
  14. Berichtcarrousel – voegt een mooie berichtcarrousel toe aan uw berichten, pagina’s of aangepaste berichttypen
  15. Prijstabel Voegt prachtige prijstabellen toe.
  16. Sociale knoppen Hiermee kunnen gebruikers uw inhoud eenvoudig delen op een sociaal netwerk
  17. Testimonials– Creëert een prachtige schuifregelaar voor getuigenissen met verschillende stijlkeuzes
  18. WooCommerce– Voeg producten toe met behulp van slepen en neerzetten om een ​​online winkel te bouwen

Oordeel:
Beaver Builder heeft een ontzettend snel werkende page builder. Je kan kiezen uit honderden templates en en blokken. 

Beaver Builder is er in 3 smaken:

  • De standaard versie de kost $99 per jaar.
  • De pro versie van Beaver Builder kost $199 per jaar
  • De agency versie kost $399 per jaar.

Grootste verschil tussen standaard en de pro versie is dat je bij de pro versie ook het thema van Beaver Builder krijgt. Met het thema kan je alle functionaliteiten gebruiken van Beaver Builder. Het agency pakket is voornamelijk voor bedrijven die net wat meer vragen van Beaver Builder. Je kan bij het agency pakket namelijk kiezen voor een white label oplossing. Meer informatie vind je hier.

Begin vandaag nog met Beaver Builder!

Nummer 5: Visual Composer (betaald)

Visual Composer WordPress

Visual Composer is eigenlijk een beetje het buiten beetje van de klas. Dit is echt een gevalletje van you love or hate it. Ik heb zelf in de begin jaren dat de eerste page builders uit zijn gekomen Visual Composer zeer regelmatig gebruikt. Ze waren in die tijd vooruitstrevend en zeer actief met het uitbrengen van nieuwe modules. 

Helaas moet ik wel zeggen dat ze laatste jaren een klein beetje in slaap zijn gevallen en andere page builders zoals Elementor en Divi zijn ze qua gebruiksgemak en functionaliteiten voorbij geschoten. 

De afgelopen maanden zie ik wel weer een stijgende lijn. Mede door dit ik ze het voordeel van de twijfel geef en ik ben benieuwd ben welke kant ze nu opgaan, zij de hekkensluiter in mijn top 5 beste page builders.

Enkele modules die je kan gebruiken in Visual Composer zijn:

  1. Drag and drop bouwer.
  2. Gratis versie
  3. Video, parallax, and gradient achtergrond.
  4. Gratis en premium templates beschikbaar.
  5. Grootste visual composer bij Themeforest (grootste netwerk premium templates).
  6. Gratis stock afbeeldingen
  7. Dynamische content

Oordeel:
Ik heb de afgelopen periode enkele websites gemaakt met Brizy en ik moet zeggen het werkt super makkelijk. Je werkt met Brizy met blokken, in zo’n blok kan je elementen (modules) slepen, zoals een tekstblok, afbeelding, google maps etc. Er zijn momenteel rond de 25 gratis modules die je kan gebruiken. In de betaalde versie van Brizy kan je er nog eens 35 extra gebruiken. 

Waarom zou je de Pro versie kopen van Visual Composer?

  • 200+ modules
  • 100+ templates die je kan gebruiken voor je eigen website.
  • Premium support

Begin vandaag nog met Visual Composer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp