Elementor review: de beste visual bouwer voor WordPress

Weet u niet zeker of Elementor de juiste plug-in voor het maken van pagina’s is voor uw website? In deze Elementor-recensie laten we u zien waar deze tool voor staat, geven we een overzicht van alle voor- en nadelen en helpen we u te beslissen of u deze wilt gebruiken.

Hier is alles wat u moet weten over de plug-in voor het bouwen van Elementor-pagina’s voor WordPress.

Inhoudsopgave

Elementor Review: in een notendop

Elementor is een plug-in voor het bouwen en slepen van pagina’s voor WordPress. Dit betekent een aantal dingen:

 • Met Elementor kunt u origineel ogende berichten en pagina’s maken die uniek zijn, vergeleken met de standaard bericht- / paginasjablonen die bij uw WordPress-thema horen.
 • Je krijgt een 100% aparte interface om aan je berichten en pagina’s te werken – het grootste deel van je werk gebeurt niet in de standaardblokeditor die bij WordPress wordt geleverd.
 • Het vereist geen HTML / CSS / PHP / codeervaardigheden – alles kan worden gedaan via een handige gebruikersgerichte interface.
 • Het werkt aan de voorkant van uw website, wat betekent dat het u de resultaten van uw werk meteen laat zien op een echte ‘wat-u-ziet-is-wat-u-krijgt’-manier.
 • Je kunt het gebruiken om elke gewenste contentlay-out of paginalay-out te maken – ongeacht wat je huidige WordPress-thema je toestaat.
 • En het allerbelangrijkste, het werkt met alle WordPress-thema’s, zodat u uw huidige ontwerp kunt behouden en toch alle goodies kunt krijgen die Elementor biedt.

Alles bij elkaar genomen is het belangrijkste voordeel van het gebruik van Elementor dat u indrukwekkende paginalay-outs / ontwerpen kunt maken, zelfs als u geen professional bent en geen ervaring hebt met het bouwen van sites.
Dit is vooral belangrijk als u een beperkt budget heeft en niemand wilt inhuren om u te helpen met de site.

Waar kan je Elementor voor gebruiken?

Met Elementor ben je in staat om voor 100% je eigen website website of webshop te maken. Er zijn duizenden video’s op YouTube te vinden hoe je een website bouwt met Elementor. Wij gebruiken Elementor voor alle websites en webshops die wij ontwikkelen voor onze klanten. Het gebruiksgemak, support en uitbreidingen maken dat wij Elementor de nr 1 page builder voor WordPress vinden.

Omdat wij Nederlanders toch graag iets te zeuren willen hebben. Is de prijs voor meerdere websites iets te duur. Wij gebruiken de plugin op veel sites van onze klanten, dus echte duur is het dan niet te noemen. Ik kan kan mij voorstellen dat het voor 5 websites wat aan de hoge kant is.

De gratis versie heeft de volgende functies:

 • Live Front End Page Editor
 • Geweldige Designer-functies
 • Sjabloon en blokbibliotheek
 • Mobiele responsieve opties
 • Snelste Front End Editor PRO
 • Maak aangepaste headers  /Voetteksten
 • PRO Creër post typelay-outs

Je krijgt met Elementor de volledige controle over je website.

Berichten en pagina’s maken met Elementor

Terwijl u een nieuwe pagina toevoegt of een bestaande pagina in uw pagina-editor bewerkt, ziet u de knop Bewerken met Elementor boven de WordPress-editor. U kunt erop klikken om de Elementor-editor te starten.

Elementor workflow

Dit leidt u naar de Elementor-editorinterface zoals weergegeven in de schermafbeelding. Aan de linkerkant zijn er elementen of widgets die je kunt slepen en neerzetten. U vindt de instellingenbalk onder de elementen. Om nieuwe inhoud toe te voegen, klikt u op Nieuwe sectie toevoegen of Sjabloon toevoegen in het inhoudsgebied.

Wat kost Elementor?

Elementor is helemaal gratis. Er is ook een betaalde versie, deze geeft de mogelijkheden om te voorzien van meer mogelijkheden.

Gratis offerte ontvangen

WordPress Builders & Online Marketing

Wij ontwikkelen WordPress websites en webshops. Ook zorgen wij voor meer bezoekers, omzet en conversies met onze online marketing diensten. Wil jij je concurrenten verslaan?

50%

Je bent er bijna!

Waar mogen we hem naartoe sturen?