Handleiding Elementor (2021) Nederlands

Elementor is de populairste (meer dan 5 miljoen gebruikers wereldwijd) page-builder WordPress. Deze plug-in helpt je om prachtige pagina’s, blogberichten, producten te maken met behulp van een visuele editor. Het is ontworpen om snel dynamische websites te bouwen.

Elementor is gebouwd door Yoni Luksenberg uit Israël. Het is de afgelopen jaren ontzettend in populariteit gestegen. Te zien in de lijst met installatie hieronder

  • 1 miljoen websites gebouwd met Elementor: 5 juli 2018
  • 2 miljoen websites gebouwd met Elementor: 18 februari 2019
  • 3 miljoen websites gebouwd met Elementor: 14 augustus 2019
  • 4 miljoen websites gebouwd met Elementor: 29 januari 2020
  • 5 miljoen websites gebouwd met Elementor: 12 mei 2020

Met Elementor kan je de hele website vanuit 1 systeem beheren. Denk hierbij aan bouwen van de header/footer, shop pagina, contact pagina etc. Je kan alles maken wat je bedenkt. De enige valkuil is je eigen creativiteit.

Waarom kiezen voor Elementor?

Elementor is er voor de website bouwer die net begint als de expert met jaren ervaring. De visuele editor is zeer flexibel en gemakkelijk te leren. Je kan gebruik maken van meer dan 90 widgets om de pagina/bericht/product precies te maken zoals je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit de volgende widgets knoppen, gallerijen, Google Maps kaartje, sterbeoordelingen en voortgangsbalken.

Wat kun je bouwen met Elementor?

Elementor is een effectieve tool om websites te bouwen, van simpele website tot complexe webshops. Je kan de volgende systemen bouwen met Elementor:

  • Websites
  • Webshops
  • Landingspagina’s
  • Formulieren
  • Promotie pagina’s

Bekijk deze restaurant website gebouwd met Elementor.

Hoe installeer je Elementor?

Net zoals andere WordPress plugins, is het installeren van Elementor heel makkelijk geregeld. Je kan dit via twee manieren doen. 

Installeren via Elementor.com

  • Ga naar Elementor.com en klik dan op GET STARTED
  • Vul je e-mailadres in en druk op download
  • Gan dan naar je WordPress dashboard binnen je bestaande website. Ga naar Plugins > Nieuwe plugin toevoegen. Klik dan bovenaan de pagina op Plugin uploaden. Upload dan de .zip file afkomstig van de Elementor website.
  • Klik dan op Nu Installeren en daarna op Activeer Plugin.

 

Installeren via WordPress Dashboard

  • Klik binnen je WordPress Dashboard op Plug-ins > Nieuwe toevoegen.
  • Typ Elementor in het zoekveld en zoek Elementor Page Builder.
  • Klik op Nu Installeren. Klik na de installatie op Activeren.

Hoe gebruik je Elementor in WordPress?

Met Elementor kan je je mooiste ontwerp omzetten in een bruikbare goed werkende website. Werken met een visuele ontwerpen maakt het bouw proces makkelijk en snel te leren. In deze Nederlandse Elementor handleiding gaan we je stap voor uitleggen hoe Elementor werkt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je er niet helemaal uitkomt, we hebben daarvoor een speciale Elementor support pagina in het leven geroepen. Beschikbaar voor iedereen die er net niet even uitkomt met Elementor. Wij helpen je graag.

Snelle rondleiding door de Elementor-editor

Elementor biedt een intuïtief ontwerp voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers. De basis van de editor heb je na het eerste gebruik in bijna alle gevallen door . Laten we snel beginnen met het bouwen van je eerste pagina/bericht.

Klik op Pagina -> Nieuwe pagina om een nieuwe pagina aan te maken.

Druk daarna op de blauwe  knop bewerk met Elementor

Het echte bouwen kan nu echt gaan beginnen. Welkom bij Elementor! Bovenaan de pagina kan je onder het kopje Widget zoeken kiezen uit 90+ elementen op je pagina of bericht op te bouwen.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit diverse basiselementen, zoals een kop of afbeeldingengalerij, of verken meer geavanceerde elementen, zoals geavanceerde koppen en testimonial-carrousels.

In het configuratie menu Stijl en instellingen kan je de standaard kleuren en lettertypen voor je pagina instellen. Je kan ook algemene instellingen configureren voor de hele website binnen Elementor.

Elementor wordt geleverd met een ingebouwde sectie Revisiegeschiedenis. Onder de pagina bevind zich de knop Geschiedenis hier kan je heen en weer bewegen tussen elke actie. Op het tabblad Revisies kan je schakelen tussen je revisies en terugkeren naar een eerdere versie. Een van de meest handige functies binnen Elementor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
;